Realitatea de fiecare zi

Traim intr-o lume plina de cutume dintre cele mai diverse: cutume sociale, umane, politice, economice.

Ne conformam unui mecanism decizional ce parca transcede liberul nostru arbitru. Pentru ca dragii mei si libertatea individuala se “conformeaza” socialului si uneori simtim ca orice am face ne invartim intr-un cerc vicios!

Si in fiecare zi suntem invadati de ganduri, principii, valori, evenimente ce imbraca, de cele mai multe ori, forma pesimismului, tristetii! AM INVATAT SA TRAIM SI SA NE ADAPTAM UNEI REALITATI DEPRESIVE!

Cum ne afecteaza aceasta realitate? Uitam sa zambim…uitam sa multumim pentru ceea ce am primit…uitam sa iertam…uitam sa respiram aer curat…uitam SA TRAIM! Ne lasam intoxicati de emotiile distructive, de frustrari, de ganduri de vibratie foarte joasa – invidie, ura, razbunare, barfa! Si ne trezim ca am intrat intr-un cerc vicios in care investim zilnic si care devine un stil de viata!

Pana cand? Incotro ne indreptam? Ca om am dreptul sa ma revolt…si cu cat investesc mai mult in purficarea spirituala cu atat inteleg prapastia pe care noi oamenii am cladit-o atat de vehement cu Universul, Natura, Tatal, Omul!

Si mai inteleg ca pot alege: “sa mor” sau “sa ma schimb”; “sa ma complac” sau “sa renasc”.

Natura ofera exemple uluitoare de renastere: vulturul plesuv care traieste cel mai mult. Poate atinge varsta de 70 de ani. Dar ca sa ajunga la aceasta varsta, vulturul trebuie sa  ia o decizie grea. Pe la 40 de ani, unghiile sale lungi si flexibile nu mai sunt capabile sa ii care prada… ciocul lung si ascutit i se-nconvoaie…aripile grele si imbatranite, de ani si de grosimea penelor, ii infraneaza si ii obosesc muschii pieptului – ingreunandu-i astfel zborul. Si atunci, vulturul are doua optiuni:sa moara sau sa se schimbe.

Procesul de schimbare ii cere vulturului sa zboare pe un varf de munte… Acolo el isi loveste continuu ciocul incovoiat de stanca pana cand acesta se rupe. Dupa ce i se regenereaza ciocul, isi smulge unghiile. Dupa ce noile unghii apar, incepe sa isi smulga penele imbatranite…

Astfel, dupa 5 luni, vulturul plesuv isi reia faimosul zbor pntru care a fost creat si pentru care traieste…inca 30 de ani.

De ce avem nevoie de schimbare in viata? Pentru ca doar astfel putem evolua, atinge planul divin, realiza scenariul de viata.

“Promite-ti

Sa fii atat de puternic/a incat nimic sa nu-ti tulbure pacea sufletului.

Sa vorbesti cu toti cei pe care ii intalnesti despre sanatate, fericire si prosperitate.

Sa faci astfel incat toti prietenii tai sa simta ca este ceva in ei, deosebit de valoros.

Sa privesti la partea insorita a lucrurilor si sa faci ca optimismul tau sa devina realitate.

Sa gandesti numai ce e mai bun, sa lucrezi numai pentru ce este cel mai bine, si sa te astepti ca cele mai bune lucruri sa se intample.

Sa te entuziasmezi de succesul celorlalti asa cum te bucuri de succesul tau personal.

Sa uiti greselile trecutului si sa te grabesti spre realizari mai mari, in viitor.

Sa porti cu tine bucuria tot timpul, si sa oferi fiecarei fiinte vii un zambet.

Sa folosesti atata timp pentru propria crestere si progres, incat sa nu ai timp de a-i critica pe ceilalti.

Sa fii prea mare pentru a te ingrijora, prea nobil pentru a te mania, prea puternic pentru a te infricosa si prea fericit pentru a permite prezenta necazurilor.

Sa gandesti bine despre tine insuti/insati, si sa proclami acest lucru nu prin cuvinte rasunatoare, ci prin fapte mari.

Sa traiesti cu credinta ca intreaga lume este de partea ta atata timp cat ai credinta adevarata in binele cel mai inalt, care se afla in tine.” (Crezul Optimist – de Christian D. Larson)

Anunțuri
Published in: on 26 Martie 2010 at 17:38  Lasă un comentariu  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://terapiasufletului.wordpress.com/2010/03/26/realitatea-de-fiecare-zi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: