Invata sa intelegi viata!

Destinul nostru este asemeni unei melodii pe care Creatorul a compus-o pentru noi si care ne insoteste in fiecare moment pe fagasul vietii. Avem un rol bine determinat si in permanenta suntem “monitorizati” daca implinim prescriptiile divine sau deviem.

Oricat ne-am stradui sa schimbam partitura e imposibil pentru ca aceasta creatie nu doar ca a fost compusa din iubire ci si in totala congruenta cu universul.

Prin urmare, NASTEREA NOASTRA nu e decat startul clepsidrei universale; punctul de unde incepem sa construim. Am primit acest cadou –  “nasterea” – pentru a indeplini rolul prescris.

Bineinteles ca avem la dispozitie ani pentru a invata si a ne dezvolta astfel incat, la momentul evaluarii finale, sa reusim sa indeplinim acest rol.

Uneori, DIVINITATEA ne mai ofera cadouri…numite generic “praguri de maturizare” care sa ne ajuta sa intelegem ce avem de facut! Varsta maturizarii noastre il constituie pragul 27-30 ani; prag care implica accesul la un nivel superior de dezvoltare si intelegere!

Prin urmare viata nu este decat o succesiune de cicluri, in cadrul carora trebuie sa ne asumam lectiile primite si pe care trebuie sa le “ardem” pentru a trece in urmatoarea etapa.

Ciclul nasterii: este ciclul in care invatam sa depasim trauma provocata de dezradacinarea uterina, de MAMA. Lectia acestui ciclu este INDEPENDENTA, AUTONOMIA, LIBERUL ARBITRU!

Ciclul conectarii la ceilalti: este ciclul in care invatam sa ne raportam la celelalte fiinte din acest Univers, socializand, manifestand altruism, empatie. Lectia acestui ciclu este ASERTIVITATEA!

Ciclul maturizarii (“karmic”): unul din cele mai lungi cicluri, presarat de framantari interioare, lacrimi, pierderi, sacrificii. Lectia acestui ciclu este DEPASIREA EU-LUI INTERIOR, IUBIREA NECONDITIONATA!

Ciclul renasterii: atingerea acestui ciclu este conditionata de asumarea tuturor lectiilor din ciclurile anterioare si mai ales din ciclul “karmic”! Renasterea noastra implica a trai in congruenta cu NOI INSINE – UNIVERSUL – CEILALTI! Respectand triunghiul existential vom putea implini destinul personal.

In fiecare zi ne construim destinul, punandu-ne amprenta asupra lucrurilor, fiintelor ce ne inconjoara. Emitem forme gand de o anumita incarcatura energetica, de o anumita vibratie care ne pot trimite intr-un ciclu anterior celui care ne aflam in acel moment. De ex. forme gand de vibratie joasa sunt – “invidia”, “razbunarea”, ‘rautatea” ne pot trimite inapoi in ciclul karmic pentru ca daca ele mai vibreaza in noi nu am reusit de la ardem. Prin urmare, chiar daca ne-am asumat alte lectii de maturizare, nu am reusit inca sa intram in congruenta cu NOI INSINE – UNIVERSUL – CEILALTI, si suntem nevoiti sa revenim intr-un punct in care simtim ca am mai fost!

“Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa vezi foarte departe…”  (Constantin Brincusi)

Va invit sa va construiti viata cat mai lin, sa urcati cat mai multe trepte respectand insa principiul congruentei: EU – UNIVERS – CEILALTI! Doar atunci va veti apropia de fericire – adevarata viata!

Cu drag,

Ramona


Anunțuri
Published in: on 9 Aprilie 2010 at 14:45  Lasă un comentariu  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://terapiasufletului.wordpress.com/2010/04/09/invata-sa-intelegi-viata/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: