Oglinda interioara!

Astazi te provoc sa te privesti in oglinda!

Pozitioneaza-te in fata unei oglinzi. Priveste la imaginea reflectata. Daca constati ca ceea ce vezi nu iti place …nu te enerva pe oglinda, nu o sparge…ceea ce vezi nu se va schimba…poate doar vei obtine mii de copii ale imaginiii care te deranjeaza.

Deseneaza, acum, o linie imaginara care sa permita impartirea oglinzii in doua parti egale! Pozitioneaza-te in partea ta dreapta si priveste-te la fel cum o faceai acum cateva minute…din nou apare acel detaliu care nu iti place…din nou vrei sa schimbi oglinda!

Du-te in partea ta stanga…te invit sa privesti pasiv imaginea din oglinda…asemeni spectatorului care contempla la o minunata opera de arta! Permite simturilor tale sa exploreze acea imagine…sa se bucure de ea…sa o cerceteze…sa o modifice asemeni artistului ce isi definitiveaza opera! Imaginea ITI APARTINE…TU ESTI CREATORUL EI! Esti singurul/singura in masura SA O MODIFICI!

Acum intreaba-te: imaginile reflectate in cele doua parti de oglinda sunt identice? ….Vei fi tentat sa raspunzi…DA!

Atunci…care este rostul acestui exercitiu…??!!

Oglinda nu reflecta decat o imagine…tu ii atribui semnificatii acelei imagini si mai ales o „colorezi” in
atribute! Prin urmare, TU ESTI RESPONSABIL/A de crearea acelei imagini!

Astazi INSA poti invata ceva nou! Poti invata sa alegi…sa traiesti acelasi sentiment de nemultumire care l-ai experimentat si ultima data cand te-ai privit in oglinda…sau poti sa inveti SA TE ACCEPTI NECONDITIONAT!

Stiu ca e greu…drumul spre noi insine e dificil…pentru ca e in firea noastra sa proiectam spre lumea exterioara (atitudini, comportamente, ganduri, emotii) ceea ce ne dorim in interior! Dar…iti repet e vorba de alegere…alegerea ta…o data in viata poti alege pentru tine…nu impotriva ta!

Reactia tipica a majoritatii oamenilor este aceea de a vrea sa schimbe persoana pe care o vad si aceasta atitudine este aceeasi cu a vrea sa schimbe oglinda. Dar TU POTI ALEGE SA FII SPECTATOR…SI SA RENUNTI LA CRITICA! Poti alege SA TE BUCURI DE CEEA CE VEZI IN OGLINDA…SA ACCEPTI ce vezi in oglinda…SA MULTUMESTI pentru ce vezi in oglinda! Si sa INTELEGI ca… UNEORI ALEGEM sa ne privim asemeni imaginii din partea dreapta…SI SA TRANSFORMAM ACEA IMAGINE IN ADEVAR ABSOLUT DESPRE NOI INSINE! Dar UITAM ca mai exista O CALE…o ALTA VARIANTA…IMAGINEA DIN PARTEA STANGA…CARE POATE DOBANDI STATUTUL DE ADEVAR ABSOLUT AL VIETII NOASTRE!
Prin urmare…IMAGINEA DESPRE NOI INSINE DEPINDE DE UNGHIUL DIN CARE PRIVIM…SUNTEM TOT ATATEA IMAGINI CATE PERSPECTIVE DESPRE VIATA REUSIM SA IDENTIFICAM!

Invata sa te descoperi…!

Anunțuri
Published in: on 11 Iulie 2010 at 00:21  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://terapiasufletului.wordpress.com/2010/07/11/oglinda-interioara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: