Problemele nerezolvate din viata noastra!

Viata noastra este o perpetua alegere;  alegeri care ne ajuta sa accedem la niveluri superioare de dezvoltare si evolutie.

Se intampla, uneori, sa ramanem blocati in fata problemelor cu care ne confruntam, sa simtim ca nu reusim sa le depasim, sa simtim ca ne cheltuim toata energia depasindu-le, insa fara niciun rezultat eficient.

De ce mi se intampla mie toate astea? De ce sunt nefericit/a? De ce nu reusesc sa obtin ceea ce mi-am propus?  Sunt doar cateva intrebari care rasar in mintea noastra, ca o consecinta a blocajului rezolutiv in care ne aflam. Dar, in interiorul nostru mai exista o voce (“vocea interioara”), ce exprima dorinta de a fi fericiti, de a obtine succesul, de a ne simti impliniti. Discrepanta intre ceea ce gandim (analizam si interpretam ca urmare a evenimentelor de viata) si ceea ce ne dorim sa se intample in viata noastra, este resimtita drept conflict interior. Prin urmare, conflictele noastre interioare coreleaza semnificativ cu nevoile si dorintele noastre.

Acum va propun un exercitiu de imaginatie: imaginati-va viata voastra asemeni unei corabii frumoase. Viata voastra inseamna o serie de calatorii, spre destinatii din care aveti de primit “ceva” (o calitate, o atitudine, un comportament, o trasatura): pentru fiecare calatorie trebuie sa asigurati resursele necesare corabiei sa ajunga la destinatie; pentru fiecare calatorie trebuie sa asigurati numarul optim de pasageri pe care doriti sa ii transportati pana la urmatoarea destinatie; pentru fiecare calatorie trebuie sa decideti cine de pe corabie merge mai departe alaturi de voi si cine va ramane, pentru totdeauna, in afara corabiei. Mai mult, traseul spre fiecare destinatie, implica o serie de decizii, rationale si emotionale, decizii incarcate de costuri interioare. Uneori, ajungeti cu intarziere la destinatie si acel “ceva”, pregatit special pentru voi,  dispare fara urma, nu mai intra in posesia voastra interioara. Prin urmare, amanarile, intarzierile, renuntarile dificile la “obiecte” sau “fiinte” ce nu mai aduc un plus de valoare corabiei noastre, determina amanari ale evolutiei si dezvoltarii noastre interioare.

Intreaba-te acum cine conduce corabia ta? Cine alege pentru tine? Cine stabileste persoanele importante din viata ta si cine le selecteaza? Cine sau ce determina intarzieri in evolutia ta persoana? Cine sau ce te impiedica sa fii fericit/a? Cine sau ce te indeparteaza de succes?

Ai aflat raspunsul?????? ESTI CHIAR TU!!!!!! Stiu, nu e usor sa iti asumi asta…dar a sosit momentul unei analize autentice asupra vietii tale!

Rolul problemelor din viata noastra este de a ne constientiza, asupra aspectelor sensibile ale existentei, in momentul respectiv. Orice problema implica o rezolvare, e un principiu internalizat de mici copii, dar neconstientizat ca adulti. Daca privim problemele drept destinatii, unde corabia noastra e programata sa ajunga, vom intelege ca tocmai “calatoria spre acea destinatie” are drept scop dezvoltarea in interiorul nostru a noi abilitati, a noi trasaturi, cu ajutorul carora ne vom adapta mult mai bine cerintelor existentiale. Prin urmare, problemele sunt de fapt provocari personale! Uneori, rezolvarea unei probleme implica consumuri mari de energie si resurse personale, pentru ca atat a fost necesar pentru tine pentru a gasi rezolvarea acelei probleme. Alteori, esti surprins cat de rapid gasesti semnificatia obstacolului din fata ta!

Dar, o viata sanatoasa nu inseamna a rezolva o problema, indiferent de consecintele interioare. De multe ori, alegem sa amanam rezolvarea unei probleme existentiale, datorita temerii, ca nu suntem suficienti de puternici, sa depasim acea problema. De multe ori, judecatorul nostru interior (ratiunea noastra sau gandirea interioara) stabileste, fara a se consulta cu emotiile noastre, ce este mai bine pentru noi insine. O viata sanatoasa inseamna echilibru interior (echilibrarea tuturor componentelor interioare), o gestionare eficienta a situatiilor de tensiune sau conflict interior, maturitate in alegerea beneficiilor pentru interiorul nostru.

O viata sanatoasa inseamna autenticitate interioara. Iti poti permite sa fii vulnerabil/a, iti poti permite sa gresesti, iti poti permite sa plangi, iti poti permite sa darami zidurile cetatii interioare si sa ajungi la tine. Doar ajungand la tine poti invata semnificatia fiecarei lectii din viata ta, ti-o poti asuma si adauga portofoliului tau interior. Faptul ca amani o problema, nu inseamna decat ca amani drumul spre tine insuti/insati!

Invata sa fii recunoascator/toare pentru tot ceea ce te inconjoara,

Cu drag, Ramona

Anunțuri
Published in: on 13 Iulie 2011 at 14:30  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://terapiasufletului.wordpress.com/2011/07/13/problemele-nerezolvate-din-viata-noastra/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: