Transforma 2012 in anul vietii tale!

Stii, depinde numai de tine cum va fi 2012, ce iti va aduce el si unde vei ajunge tu in acest an! De ce? Pentru ca dispunem de resurse infinite, numai aceia care stiu exact ce vor, reusesc!
Iata cativa pasi prin care 2012 poate fi anul vietii tale:
– uita-te putin in jurul tau; nu ti pare ca ai bajbait in ultimii ani? nu ti se pare ca esti asemeni unei corabii fara carmaci? ACUM CA AI INTELES ASTA (sunt convinsa ca ai trecut prin ceva experiente prin care ai constientizat asta) ACTIONEAZA ALTFEL! Tu esti cel care conduce corabia, nu ea pe tine!
– incotro te indrepti? Stii destinatia unde vrei sa ajungi in 2012? Poarta numele de destinatia „dezovltare profesionala”, „promovare”, „relatie fericita in cuplu”, „incredere in propria persoana”, „stare de bine pentru corpul meu”? Definiteste-ti acea destinatie! ACUM AI UN OBIECTIV SAU OBIECTIVE CLAR/CLARE! Atentie, acesta trebuie sa fie realist si mobilizator, pentru ca noi oamenii nu investim timp si energie in actiuni irealiste!
– deci ai o destinatie, dar cum vei ajunge acolo totusi??? De ce ai nevoie??? E TIMPUL PENTRU UN ACTION PLAN: prin urmare, identifica toate instrumentele/abilitatile/skills-urile de care ai nevoie pentru a ajunge la destinatie! Grupeaza-le in trei arii de dezvoltare: necesita imbunatatiri/sunt dezvoltate la un nivel optim/sunt dezvoltate excelent – constituie puncte forte pentru tine! Acum, ai o imagine mult mai clara asupra celora care te vor ajuta sa ajungi acolo unde ti-ai propus!
– dar, ce faci cu instrumentele insuficient dezvoltate? Stii, ca ele pot frana/intarzia actiunile tale si astfel te pot indeparta de destinatie? E timpul pentru DEZVOLTARE/CRESTERE/ACTUALIZARE! Prin umare, observa sectoarele unde e nevoie sa investesti in programe de dezvoltare (personala/profesionala); astfel incat sa transformi acea zona in resurse eficiente!
– monitorizeaza-ti actiunile, astfel incat la anumite intervale sa stii cat de aproape sau departe esti de destinatie, daca nu cumva te-ai ratacit sau esti pe o poteca gresita!
– persevereaza in actiunile tale; ofera-le suficient timp si energie! De fapt, iti oferi tie…tu esti cel/cea care doreste sa ajunga la destinatie, pentru ca ceva in interiorul tau simte ca acolo te simti complet/a!
– iesi din zona de confort psihologic! Fiecare dintre noi ne-am stabilit o zona in interiorul nostru, zona in care se gasesc majoritatea comportamentelor si atitudinilor noastre zilnice! Aceasta zona, este zona in care ne simtim ok…nu neaparat impliniti interior! Uneori, pentru a ajunge la destinatie, inseamna a-ti asuma riscuri…iar riscul nu e zona noastra de confort! Prin urmare, zona de confort actioneaza ca un limitator al potentialului nostru interior! Iesi din ea si asculta-ti intuitia…e vocea cea mai autentica din interiorul tau!
– permite-ti sa gresesti! Se poate intampla, ca pe drumul tau spre destinatie, sa fii nevoit sa intarzii; nu ca ti-ai propune acest aspect, dar nu il poti controla! Nu poti controla nici erorile umane pe care le poti face si care pot avea drept cost amanarea obiectivelor tale! Stii ce e cel mai important??? Faptul ca ai ajuns pana aici, ca ti-ai permis sa iti creionezi un vis, ai crezut in el si ai actionat!
Asta inseamna viata eficienta…sa luam fiecare an ca pe o provocare, ca pe o lectie ce trebuie asumata! Daca am reusit, mergem mai departe; daca nu am reusit, mergem tot mai departe…pentru ca am invatat sa dansam in ploaie!
Un 2012 plin de impliniri!

Cu drag, Ramona Pora

The URI to TrackBack this entry is: https://terapiasufletului.wordpress.com/2012/01/05/transforma-2012-in-anul-vietii-tale/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: