Cartonasele cu obiective pe 2011!

2011 se apropie cu pasi repezi! E vremea bilanturilor personale, al evaluarilor ce ne vor permite sa intelegem unde am ajuns si incotro ne indreptam in aceasta existenta. E vremea proiectarii de noi obiective si planuri de actiune.

Prin urmare te voi intreba: ce iti doresti de la anul ce vine? Ce vrei sa obtii? Ce proiecte de viitor ai?

Multi dintre noi oferim raspunsuri acestor intrebari in noaptea dintre ani, cand ne concentram asupra unei dorinte, dorinta ce ramane la nivel de proiectie…pentru ca nu revenim asupra ei, nu o investim si nu o pozitivam.

Astazi iti propun sa iti construiesti propriul set de cartonase cu obiective pe 2011! Poti folosi cartonase de diferite culori astfel incat sa ajuti mentalul tau sa vizualizeze cat mai bine aceste obiective.

Ai nevoie de cateva cartonase (corespunzatoare numarului de obiective pe care ti le vei stabili pentru 2011), un pix si multa energie pozitiva :)!

E foarte important sa intelegi ca orice obiectiv, pentru a determina o actiune si a putea fi insusit la nivel mental, trebuie sa respecte cateva caracteristici:

  • sa fie clar, precis exprimat la persoana 1 singular (astfel incat citindu-l sa intelegi ce iti doresti): de ex. „eu imi doresc…”
  • sa fie realist si tangibil (astfel incat sa te mobilizeze, sa te determine la actiunel);
  • sa implice termene de actiune (astfel incat tu sa stii care este termenul limita pana cand acel obiectiv trebuie finalizat);

Stiind cele de mai sus te invit sa iti definesti un obiectiv pentru 2011.

Acum ia unul dintre cartonasele colorate si scrie in mijlocul lui acest obiectiv formulat la persoana 1 singular: „eu imi doresc pentru 2011 …”! In coltul din dreapta sus al cartonasului te invit sa scrii termenul limita pentru atingerea acestui obiectiv (de ex. 1 martie 2011). Termenul limita este dependent de obiectivul stabilit, cu cat obiectivul este mai complex cu atat termenul de atingere poate fi mai lung…dar nu mai lung decat sfarsitul lui 2011!

Intoarce apoi cartonasul pe verso si noteaza in partea de sus „planul de actiune pentru atingerea obiectivului stabilit”! Planul de actiune  descrie de fapt activitatile zilnice ce trebuie realizate pentru indeplinirea obiectivului planificat de tine.

De ce notam acest obiectiv? De ce avem nevoie de cartonase colorate?

Specialistii in dezvoltare personala, management motivational sustin ca pentru atingerea unui obiectiv nu este suficient doar constientizarea lui la nivel mental ci si energizarea/potentarea lui. Astfel ca, programandu-ne mental si imaginandu-ne/vizualizandu-ne in situatia de succes, respectiv de atingere a obiectivului planificat, dezvoltam un set motivational (emotii, comportamente, atitudini) cu rol mobilizator. Notand acest obiectiv si mentinand contactul (citindu-l) cu el zilnic il veti investi, energiza si transforma in succes.

Puteti proceda la fel cu fiecare obiectiv pe care vi-l stabiliti pentru 2011! Stabiliti-va insa aceste obieective in mod realist si responsabil, mergand pe principiul calitatii in detrimentul cantitatii.

FELICITARI…TOCMAI TI-AI FINALIZAT PROIECTUL DE OBIECTIVE PENTRU 2011! Un singur lucru as mai adauga: esti direct responsabil/a de modul in care determini ca acest proiect sa se materializeze; esti singurul/singura in masura sa investeasca in acest proiect…pentru ca iti apartine si realizarea lui te va propulsa acolo unde tu te-ai pozitionat pentru acest an! Acorda-i timp, energie si forta interioara!

Un An Nou plin de impliniri!

Iti multumesc ca ai fost alaturi de mine in acest an,  in acest proiect (blog) TERAPIA SUFLETULUI! Sa ne revedem plini de speranta in 2011!

Cu drag,

Ramona Pora

 

 Publicat on 30 decembrie 2010 at 02:28  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://terapiasufletului.wordpress.com/recomandari/noutati-workshop-uri-cursuri-formare/cartonasele-cu-obiective-pe-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: